HTML

Gyógyszer helyett tánc

A tánc, mint terápia a lélek gyógyítására.

Friss topikok

Linkblog

Szavazás

Véleményezze!

Aprópénz

"Indulj el egy úton..."

2007.10.09. 11:58 :: dancerob

"Házi feladat..."



Gondolom, sok szülő kapott házi feladatot a pedagógustól, vagy a pszichológustól, esetleg mindkettőtől a HA gyermeke érdekében.

Én egy "játékos" lehetőséget szeretnék a későbbiekben kínálni, ami egyfajta terápiás megoldás lehet a gyermekek részére.
Visszakanyarodva ismét a néptánchagyomány kincseihez, rengeteg olyan gyermekdal, mondóka létezik, mely régen megnyugtatta az ölbéli gyermekeket, hozzásegítette őket a saját testének megismeréséhez és a külvilághoz való alkalmazkodásához.

Fontosnak tartom a családban eltöltött közös órákat, amikor közösen játszunk, étkezünk, egymásra figyelünk. Mit szólnának, Kedves Szülők, hogyha otthon is lehetőség nyílna egy kis közös mozgásra, táncra? Nem aerobic-ra gondolok, fogyitornára, hanem építő, személyiségfejlesztő és mozgáskoordinációt javító játékokra, gyakorlatokra, rövid kis koreográfiákkal, melyeket mindenki szabadon felhasználhat, belőle improvizálhat.

Tisztában van vele minden szülő, hogy mi is a hiperaktivitás? Hogyan alakulhat ki, mik a befolyásoló tényezők? Esetleg meg tudja állapítani, hogy az Ön gyermeke hiperaktív?
Mit szólna egy kis "füzetecskéhez", mely mindehhez segítséget nyújtana? Esetleg egy DVD játékokkal, táncokkal?

Szeretném, ha Mindenki megírná az ezzel kapcsolatos kérdéseit, hozzászólását és véleményét. Segítsünk, hogy segíthessünk!


"Nem mi irányítjuk a feladatot, hanem a feladat bennünket. Nem az ember választ magának utat, hanem az út viszi az embert valamilyen irányba." (Ákos)

Szólj hozzá!

Címkék: néptánc gyermeknevelés táncterápia hiperaktivitás komplex művészeti terápia gyógytánc néptáncoktatás impulzivitás túlmozgás fáradhatatlanság lélekharmónia

A bejegyzés trackback címe:

https://4soul.blog.hu/api/trackback/id/tr12191097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása