HTML

Gyógyszer helyett tánc

A tánc, mint terápia a lélek gyógyítására.

Friss topikok

Linkblog

Szavazás

Véleményezze!

Aprópénz

Művészetterápia otthon(?)

2007.10.15. 13:43 :: dancerob

Kézikönyv mindenkinek.



Előzőekben említettem, hogy csak időt kell áldozni és máris együtt a család. Együtt táncolhatunk, mesélhetünk, rajzolhatunk, esetleg festünk, barkácsolunk.

Ez nem csak célirányos, terápiás lehetőség, hanem a családi összetartozás megerősítésének egyik lehetséges alternatívája.

Minden szülő mesél a gyereknek esténként. Válasszanak ki egy rövid (akár hosszabb) mesét, én ajánlanám a magyar népmeséket, de mindenkinek szívejoga, hogy mit szeret. Válasszanak maguk közül egy játékvezetőt (anya vagy apa, vagy bármelyik nagyszülő), aki elmeséli a történetet. A többiek a mese hallgatása közben vagy utána, ami a történettel kapcsolatban eszébe jut, rajzolják, vagy fessék le. Akár egy jelenetet, vagy az egész mesét.

Miután megszülettek a művek, jöhet a játék izgalmasabb része!

Egy-egy részletet a meséből játszanak el egymásnak. Jobb, ha a gyerek(ek) akár több szereplőt is eljátszik. Több ötlete és nagyobb fantáziája van, mint nekünk felnőtteknek. Tapasztalatom szerint sokat tanulhatunk a gyerekektől.
Akár szavakkal, vagy mozgással, de lehet választani hozzá zenét, és máris egy rövid mozgásimprovizáció születik. Készítsenek jelmezt, eszközöket a történethez. Baráti körben szerintem nagy sikert aratna a család.

Ha mindez esetleg felkeltette az érdeklődést, nagyon szívesen állok rendelkezésére Minden Érdeklődőnek a későbbiekben.
Kellemes időtöltés és nagyszerű lehetőség ez, hogy a család együtt legyen. A mai rohanó világban sajnos magunkra sincs idő, nemhogy a gyermekeinkre. Pedig a figyelem fontos számukra, a megbecsülés és a SZERETET!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://4soul.blog.hu/api/trackback/id/tr70196772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingatlanprofi · www.lakasvasarlas.blog.hu 2007.10.20. 13:32:31

Az ember életében a legfontosabb személy a gyerekei, utána pedig a szívéhez közelálló emberek.
Nagyon szomorú, ha éppen rájuk nincs idő.
Figyelemmel, törődéssel, szeretettel a legjobbat lehet kihozni a gyerekekből. Azzal a gyerekkel, akivel rendszeresen foglalkoznak, nincs sok probléma.
No örülök, hogy valaki erről beszél.
A gyerekek virágoznak, amikor érzik, hogy szeretik őket.
süti beállítások módosítása