HTML

Gyógyszer helyett tánc

A tánc, mint terápia a lélek gyógyítására.

Friss topikok

Linkblog

Szavazás

Véleményezze!

Aprópénz

Zsip-zsup, babzsákba hupp...

2008.06.13. 08:36 :: dancerob

Babzsák terápia



Már nagyon régen jelentkeztem. Szégyellem is magam ezért...hm...ejnye...

No,de...

Van egy nagyon jó ismerősöm, akivel még együtt kezdtem a Táncművészeti Főiskolán a néptáncpedagógus szakot. Táncosként is kitűnő, valamint varrónőként is fantasztikus!!! Rengeteg jelmezt és kiegészítőket készített és készít is a mai napig. Amiért tollat ragadtam, az a következő.

Babzsákokat készít!!! Ez miért is fontos? Hogyan kapcsolódik a hiperaktív gyermekekhez?

Az örökmozgó csimoták belefészkelődhetnek, kezüket-lábukat szétvethetik benne, ellazulnak és elernyednek. Így pihennek Ők néha, az örökké nyüzsgő,  izgő-mozgó gyermekek ha a nélkülözhetetlen BABZSÁKBAN  pihenhetnek.

 

Miért is?

  • Mert mentálisan, fizikailag nyújt pihenést és élményt a hiperaktív/figyelemhiányos gyermekeknek.
  • A babzsák azt az érzést kínálja fel a benne pihenő gyermeknek, hogy „ végre a környezetem alkalmazkodik hozzám és nem nekem kell erőfeszítéseket tennem „ , ezért nem csak fizikai, hanem mentális pihenést is biztosít.
  • Kreativitás szerint alakíthatja, formázhatja a gyermek, akár játékszerként, akár szobájának bútoraként használja.
  • Antiallergén töltőanyaga nem csak puhává, hanem egészségileg biztonságossá teszi.
  • A teljes test izomzata elernyed, ellazul benne, ezzel biztosítva a fizikai regenerálódást.
  • Gyakran, a gyermekek összegubózva, magzati pózt felvéve „emlékeztetik” testüket a biztonságos anyaméhre, ilyenkor a puha, nagy babzsák körbeöleli elfáradt testüket.
  • A töltet anyaga nagyon hamar átveszi a benne fekvő gyermek testének melegét, ezért az egyéni percek élményt okozzák.
  • Nagyon erős, strapabíró textilekből készülnek, irtó stabil varrásokkal, s mindezek mellett pihenésre vagy éppenséggel kreativitásra ösztönző színekben készülnek.
  • Az előzőleg utálatos betűk, olvasókönyvek baráttá változnak, ha nem a széken ülve olvasnak az eleven  gyermekek, hanem a babzsák kényelmes ölelésében, laza testhelyzetet felvéve. 

Melyiket?

  • A fehér stresszoldó hatású, a sárga serkenti az agytevékenységet, a zöldnek  megnyugtató hatása van, a narancssárga fokozza a kíváncsiságot, a kék világosabb árnyalatai nyugalmat és frissességet árasztanak.  ( Angela Wright – színterápia).
  • A kicsi méretű ugyanolyan jó lehet, mint az óriásméretű. Meglepő, hányféle módon képesek ráülni, ráfeküdni a gyermekek.

 

Mi lehetne jobb , meglepőbb és hasznosabb ajándék Eleven, nyüzsgő, gyakran ingerlékeny gyermekeink számára? Mellesleg a tantermekben is nagy segítség lehet.

 

Figyelem!  Ha gyermekünk kimegy a szobából, azonnal üljünk bele mi, felnőttek! Ránk ugyanolyan jó hatással van.

A kíváncsiság nagy úr...www.amobafotel.hu

Forrás:  www.eleventeam.hu


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://4soul.blog.hu/api/trackback/id/tr10517715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása