HTML

Gyógyszer helyett tánc

A tánc, mint terápia a lélek gyógyítására.

Friss topikok

Linkblog

Szavazás

Véleményezze!

Aprópénz

Célirányos mozgás, avagy irány a táncterem!

2007.10.01. 11:47 :: dancerob


 

Ne a gyerek megváltoztatása legyen a cél!


Az előző cikket elolvasva, remélem mindenki elgondolkodik egy kicsit, hogy most mi újság!
Ezek a gyerekek (később picit rátérnék a hiperaktív felnőttekre) a személyiségükből fakadóan kerülnek "zűrös" helyzetekbe. Ez a tünetegyüttes személyiség jellemzőnek tekinthető.

Gondolom, már találkozott mindenki hiperaktív gyerekkel, vagy felnőttel. Nem vészes, ugye? Hiperaktív gyerek még nem evett embert.

Nagyon nagy a mozgásigénye az ilyen csimotának. Nem tűri a monotóniát, tehát néha az órák alatt jó lenne egy 5-10 percre felállni egy-két ugri-bugri tánclépésre (addig sem terhelnék a gyerekeket a sok tananyaggal, mert valljuk be, igenis le vannak terhelve!!! ) Igaz, jól bírják a terhelést, de az újdonság iránt hatalmas az igényük. Cselekvésük mindig célra irányul és nagyon hatékonyak benne!

Újabb és újabb feladattal, gyakorlatokkal kell megbízni őket. A néptáncórán,- hála a gazdag magyar néptánc-és népijáték kincsnek -mindig más és más játékok, dalok és táncok vannak terítéken. Igaz, hogy egy-egy táncanyag gyakorlása monotonnak tűnhet, de a mozgásigény maximálisan ki van használva.

A néptánc csak az egyik lehetséges módszer, mely lehetőséget teremthet a "gyógyulásra". Mégegyszer, Ők nem betegek!

Természetesen még léteznek más táncstílusok, van, akinek a sport jön be. Én is szertornásztam. A tánc, akár a sport (főleg a táncsport=versenytánc) eredményorientált. Eddig azt tapasztaltam, hogy ha tánctudásában nem is változott nagymértékben a tanítvány, viselkedésében, a társas viszonyaiban igencsak szembetűnő a változás. Mindig megbeszéljük az óra végén, hogy hogy viselkedett, és a szülőknek is azonnal közöljük a jót  vagy "rosszat".

Szerettem volna képet feltenni, de a technika ördöge nem engedi :( De nem adom fel!!!!

 

"Előbb táncolunk, mint járunk" (indián közmondás)

Szólj hozzá!

Címkék: gyermeknevelés táncterápia hiperaktivitás táncoktatás komplex művészeti terápia gyógytánc néptáncoktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://4soul.blog.hu/api/trackback/id/tr49182250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása