HTML

Gyógyszer helyett tánc

A tánc, mint terápia a lélek gyógyítására.

Friss topikok

Linkblog

Szavazás

Véleményezze!

Aprópénz

Izzasztó tánc a fullasztó gyógyszerek helyett?

2007.09.25. 14:03 :: dancerob



Gyógytánc?


Megkockáztatom a kijelentést, hogy igen, a táncnak van gyógyító ereje. Mivel táncpedagógus vagyok és nagyrészt gyerekekkel foglalkozom, tapasztalataim azt bizonyítják, hogy a gyerekek nagyrésze sokat fejlődött, amióta hozzám járnak.

Néptánc-modern-és társastánc oktatással foglalkozom. A néptáncoktatásnál tapasztaltam, hogy az 5-11 éves korosztály mennyire "sérült" tud lenni lelkileg. Sajnos, ez rajtunk, szülőkön múlik a legjobban! A pedagóguson nem múlik? Dehogynem!
A néptánc adta autentikus tánc- és mozgásanyag (népi játékok és énekek) sokat fejlesztenek a gyerekek mozgáskoordinációján, mozgáskultúráján és a társaikkal szembeni viselkedésben.

Az ifjúsági kategóriába tartozó tinik is, mint tudjuk, nagyon problémásak. Ha érzik, hogy egy közösségbe tartoznak, ahol foglalkoznak velük rendszeresen, kezelhetőek (mármint nem orvosilag ;) ) és terhelhetőek.

Ezzel a témával kapcsolatban várok hozzászólásokat és véleményeket, tapasztalatokat, amiket egymással megoszthatunk ezen a blogon.

3-2-1-Rajt!

2 komment

Címkék: gyereknevelés néptánc táncterápia hiperaktivitás hipoaktivitás táncoktatás komplex művészeti terápia gyógytánc

A bejegyzés trackback címe:

https://4soul.blog.hu/api/trackback/id/tr19176516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~szivárvány~ · www.szivarvany5500.blog.hu 2007.09.25. 14:44:18

Szia!

Jó lesz ez! Konkrét. De lehet, hogy a címkéknél használhatsz közkeletűbb kifejezéseket is. Mert arra gyakrabban keresnek rá! Mint egyszerűen a néptánc, táncoktatás, ilyesmi. Szerinted?

anyes 2007.10.30. 15:25:08

Dr. Lenkei Gábor szerint ( Cenzúrázott egészség c. könyv ) hiperaktivitás nem is betegség, mégis kemény "drogokkal" próbálják "gyógyítani" a gyerekeket!Mivel ebben van nagy biznisz! Neked mi a véleményed?
süti beállítások módosítása